Friday, 29 November 2013

Ruang


Pernah tak rasa serba salah?
Macam apa kau nak buat fikir 2,3 kali.
Macam apa keputusan kau kena ubah balik.

Aku rasa macam tu sekarang.
Serba salah yang tak dapat diungkap.
Macam apa aku buat tu tak kena.
Perlu diarah, perlu disuruh, perlu dibuat.
Tak boleh dibangkang, di'reject', ditolak.

Kadang dalam kehidupan.
Kita kena ikut kata hati.
Kita kena dengar firasat hati.
Jangan dengar cakap orang lain.
Jangan sibuk fikir pandangan orang lain.
Kalau nak buat, just go for it. Catch it!

Baik buruk. Kau corak sendiri.
Dosa pahala. Atas pilihan kau sendiri.

Bukan semua orang boleh ikut cara kita.
Bukan semua orang boleh 'adapt' hidup kita.
Bukan semua orang boleh dengar cakap kita.

Berilah ruang. Berilah peluang.
Berilah ruang untuk dibuktikan.

Aku belum lalui lagi, jangan dipatahkan semangat.
Aku belum jalani lagi, jangan direndahkan perbuatan.
Aku belum melangkah lagi, jangan diperlekehkan.

Andai dah dididik dengan elok.
In Sha Allah, pilihan kau buat tepat.

Tolong. Jangan buat aku serba salah.
Biar aku corak jalan hidup aku sendiri.
Akhirnya, aku juga yang menjalaninya.



Buat salah. Tak buat salah. 
Persoalan yang bermain di minda.
'SAMPAI BILA PERLU SEMUA INI DIATUR?'

2 comments:

Syuri Studio said...

Assalamu'alaikum. Greetings, please visit my blog or directly to https://play.google.com/store/apps/details?id=air.PuzzleBarbie and https://play.google.com/store/apps/details?id = air.PuzzleEducationKids jugahttps :/ / play.google.com / store / apps / details? id = air.PuzzleDinosaurs, there are lots of good puzzles to sharpen and educate the intelligence of children, maybe you have children, sister, young niece, please try FREE, may be useful. sorry if not pleased, thank you.

twinscraftlife said...

안녕하세요~hi we are twinscraflife! We sell handmade products such as phone cover, ear plug, pouch, bag, bookmarks! All are very unique and are customizable^^ 감사합니다~ please visit us at http://twinscraftlife.blogspot.com/